Bosklassen DAG 4 - voor/namiddag

Hallo beste volgers!

Onze voorlaatste dag startte weer met een lekker ontbijtje. Sommige aten cornflakes en anderen een boterhammetje met choco/perenstroop/..... Dit alles werd doorgespoeld met water, chocomelk of melk.

We maakten opnieuw ons lunchpakketje klaar voor deze middag zoals de voorbije dagen.

Onze dag startte met het grote Bosbergspel. De medewerkers hebben dit spel speciaal gemaakt voor de bezoekers. We kozen onze groepen en gingen op zoek naar een 'natuurlijke' pion, zoals een steen, stukje hout, bloemetje, ... . Elke ploeg moest dan het startkaartje zoeken. Dit werd redelijk snel gevonden door Emilie. Haar ploeg mocht dan starten met het gooien van de dobbelsteen. Op het grote 'ganzenbord' kwamen ze dan op een cijfer terecht. Dit cijfer moesten ze gaan zoeken op een speelkaart dat ergens op het afgebakend domein te vinden was. Hierop stond een 'code' die ze dan met de hele ploeg aan 1 van de juffen moesten komen zeggen vooraleer ze opnieuw mochten gooien. En wat 'smeten' de kinderen zich hier tijdens dit spel. Het ging echt razendsnel voorbij. Het energiepeil van vele leerlingen ligt toch wel erg hoog, amaai!

Nadien speelden we het spel nogmaals maar deze keer niet meer met de kaarten, maar met opdrachten.

Het was dan al snel middag, maar eerst trokken we ons eclipsbrilletje aan om de zonsverduistering te bekijken. Wat mooi!

Onze lunch aten we op in het Speelbos. Al snel werd er tikkertje gespeeld tot 14u.

Want dan was het tijd voor ons petanque en kubb-toernooi. Als dit was afgerond, gingen we richting tennisveld en speelde de hele klas 'tussen 2 vuren' samen.

Op een bankje genoten juf Juno en ik van dit mooie spektakel. Het is echt heerlijk om te zien hoe de klas samenhangt en spontaan met alle klasgenoten samen aan een spel begint. Deze bosklassen bracht ons weer dichter bij elkaar en zal een mooie herinnering zijn voor velen van hun laatste schooljaar op de lagere school.

Om 16u was het spel dan geëindigd en gingen we richting kamers voor deze netjes in orde te brengen. De koffers werden al ietwat gevuld, we verfristen onszelf en de leerlingen waren 'vrij' tot aan het avondeten. Jullie mogen fier zijn op heel wat leerlingen uit onze klas want ze laten hun kamer echt netjes achter en gedragen zich voorbeeldig!

Een groepje leerlingen ging dan nog samen met juf Juno ons alom bekende spel 'Weerwolven' spelen in het activiteitenlokaal.

Wat we straks nog na het avondeten gepland hebben, ontdekken jullie misschien nog in een laat-avond blogberichtje.

We wensen jullie nu al een fijne avond toe vanuit het zalige Houthalen!

6J


Recente berichten
Archief