top of page

Nederlands oefenen!

NedBox is een nieuwe website om Nederlands te oefenen. Dat kun je hier op een leuke manier doen, via tv-fragmenten en krantenartikels.

Schoolwebsite

De website van onze school! 

Bingel

Bingel is een toffe website voor leerlingen van de lagere school. Als je school toegang heeft tot bingel kun je oefeningen maken op één van de bingel-eilanden. Elk leerjaar heeft zijn eigen unieke eiland.

Bij elk eiland hoort ook een luisterverhaal. Om de 2 of 3 weken kun je het vervolg van het luisterverhaal horen. Na elk stukje worden jij en je klasgenoten uitgedaagd om oefeningen te maken op bingel. Als je samen met je klas het doel bereikt, wordt de klas op bingel beloond. Bekijk het filmpje om meer te weten over de verhalen.

Bingel kun je gebruiken op gewone computers, maar ook op tablets zoals een iPad.
 

Bingel is een site met veel verschillende soorten oefeningen. Als je goed oefent krijg je pingping waarmee je leuke korte spelletjes kunt spelen, nieuwe kleren voor je avatar kunt kopen, ...

Bron: www.bingelsite.be/nl/leerling

Actualiteit

Yep! online verschijnt elke lesweek gratis. Deze site houd je op de hoogte van de actualiteit met telkens enkele artikels. 

Wablieft-krant

Het nieuws in duidelijke taal, dat brengt de Wablieft-krant elke woensdag opnieuw, al 30 jaar lang.

Meer dan 10.000 lezers genieten van het nieuws uit binnen- en buitenland. We trakteren onze lezers ook op leuke weetjes, een pittige blog, een kruiswoordraadsel en veel meer. Klik op de krant hieronder om de Wablieft-krant te ontdekken.  

Lees de krant online

Nieuws verandert snel. Daarom brengt Wablieft ook elke week enkele artikels online. Zo ben je helemaal mee! 

Bron: website Wablieft

Karrewiet

Karrewiet is een Vlaams jeugdjournaal dat sinds 2002 te zien is op de openbare televisiezender voor de jeugd, Ketnet, op weekdagenen met een samenvatting in het weekend.

bron: Wikipedia

Mundo-oefentoetsen

Voor Wereldoriëntatie werken wij met de methode van die Keure 'Mundo'. Zij stellen online oefentoetsen ter beschikking van de verschillende thema's als voorbereiding op de toets in de klas. 

Zeer handig en nuttig! 

Oefensite voor rekenen

Nederlandse oefensite voor rekenen waar verschillende onderdelen zoals cijferen, breuken, verhoudingen, procenten, kommagetallen, meten en metend rekenen en verbanden.

Deze site werkt met 3 niveaus: fundamenteel niveau, streefniveau en excellent niveau. 

Computermeester

Op vraag van de leerlingen, hebben we hier de link van Computermeester. Dit is ook een oefensite met educatieve spelletjes van rekenen, taal, wo, frans, ... . 

Oefenen voor Frans

Onderaan deze site staan per unité verschillende links met oefeningen. Zo kan je op andere manieren je woordenschat oefenen.

Leren typen

Ben je nog niet handig in het typen op je computer? Dan kan je hier even oefenen, met letters en nadien met een tekst... 

Naamwoordelijk gezegde

Weet je niet meer wat het naamwoordelijk gezegde is in een zin? Zou je graag nog wat willen oefenen?

Op deze site geven ze eerst wat uitleg over het naamwoordelijk gezegde en kan je onderaan de pagina oefenen via verschillende links. 

Werkwoordelijk gezegde

Wat was het werkwoordelijk gezegde ook al weer? Hoe kan ik dat terugvinden in een zin? ... Zijn dit vragen waar je het antwoord niet meer op weet? Ga dan zeker een kijkje nemen naar deze site. Hier zal je het antwoord vinden op je vragen. Onderaan de site zijn er links met oefeningen. 

1 / 1

Please reload

bottom of page