Bosklassen DAG 4 - avond

Onze laatste avond... en wat voor een avond was dat!

Het avondeten was opnieuw een voltreffer: zoals elke avond kregen we een soepje voorgeschoteld, deze keer was het een courgette-soepje, maar het smaakte volgens sommigen net zoals de andere soepjes van de dagen voordien. Toen de spirelli met tomaten-gehaktsaus eerst werd voorgeschoteld, waren er een paar wat 'wantrouwig', maar al gauw kwamen ze overtuigd een tweede keer bijvragen, zelfs 2 scheppen deze keer. Sommigen hebben zelfs drie keer hun bordje gevuld. Dan gebeurde er eventjes een klein 'spetterend' voorvalletje met Maximilian (jullie zullen dit wel te horen krijgen naast alle vele andere bosberg-avonturen), hij luidde als het ware het dessertje, vanillepudding, met een ware 'klapper' in.

Ik werd door de andere juffen hier overtuigd om toch eens een kijkje te gaan nemen naar 'De Plas' en wat een succes was dat! Een korte wandeling hier vandaan was een prachtig strandje waar we even konden pootjebaden. Enkele kinderen hebben blijkbaar 'pootjes' tot bijna onder hun schouders bij wijze van spreken. Maar ach... een beetje pret op onze laatste avond was meer dan welkom en genoten hebben we dan ook echt gedaan voor de volle 100%. We vonden het zelfs jammer dat we dit plekje niet eerder ontdekten. Ik hoorde zelfs hier en daar om nog een dagje langer te kunnen blijven....

Toch moesten we tijdig terugkeren naar ons verblijf, want er stond ons nog een feestje te wachten. Mats is namelijk morgen jarig en hij trakteerde met chips en kinderchampagne. Een hele mooie afsluiter op onze 'casino-avond' met allerlei gezelschapsspelletjes. Jammer dat deze zo kort was, maar we breidden er een vervolg aan in de klas. Dat is al afgesproken.

Vanavond was het iets moeilijker om de klas stil te krijgen in hun bedje. Vooral 1 kamer had te maken met 'de-slappe-lach-syndroom', maar uiteindelijk zijn ze er toch verlost van geraakt en was iedereen op weg naar dromenland. Hopelijk hebben ze een goede nachtrust, want morgen zal het toch nog even druk worden met valiezen maken, kamers checken, afscheid nemen van onze 'bosberg', ....

Normaal staat er nog 1 activiteit op de planning, maar we bekijken het morgen hoe de ochtend verloopt of we deze zullen laten doorgaan of niet.

Tot morgen allemaal, dan zien we jullie terug in Beersel!


PS: Onze bus zou hier om 13u zijn voor vertrek. Ik zal een Smartschoolberichtje sturen bij vertrek en eentje als we voorbij Jette zijn (als dit lukt via mijn gsm natuurlijk, want hier op onze berg vond wifi en 4G ons ook niet vaak terug).
Recente berichten
Archief